mandag 8. juni 2009

Redaktøren taler..

«Oi, et nytt innlegg,» tenker dere sikkert i det dere besøker Balderbloggen, et selvskrevent innslag i den daglige nyhetsrunden.

Aller først: Navnet var Christian, den nye redaktøren. Etter en intens valgkamp, har det meg til slutt lykkes å bli utplassert på Velferdskontoret. Og der ble jeg møtt i døren med følgende sitat fra min hårfagre og tidligere kollega Martin:

– Vi skal bli nettavis.

Som dere sikkert skjønner er omleggingen fra papiravis til digitalblekke ikke en rent liten prosess, spesielt når nettstedet ble sist brukt en vakker vårdag i 2008. Og drakampen for å i det hele tatt få mulighet til å gjøre dette, skal jeg ikke uttale meg i detalj om, men kan beskrives i milde ordlag som «innviklet». Men i god sivilarbeiderånd står vi på etter beste evne, og kan glede dere alle med et splitter nytt magasin på nett, fortrinnsvis før utgangen av juni måned.

Verdt å nevne er også at vi hadde innbrudd på Velferdskontoret. Skadeomfanget var begrenset, men gjeningsmennene benyttet anledningen til å forsyne seg av det lille vi har av elektronisk utstyr, og dermed forsvant kameraene våre. Å fremlegge konspirasjonsteorier skal ikke være nødvendig, men vi har i årenes løp skaffet oss en respektabel mengde uvenner, og vi ser ikke bort i fra at minst èn av disse har klart å trekke en parallell mellom manglende fotografimuligheter og mindre gravende journalistikk... Nok om det.

Mens vi venter på at alle brikker skal falle på plass, vil bloggen bli oppdatert fortløpende. Vi anbefaler alle fromme sivilarbeider å følge med for å få det siste innen stalltips, kjerringråd og gratisbilletter til Musikkens Dag.

1 kommentar:

  1. Hei! Er spent på korleis nettavisa Balder kjem til å sjå ut. Bra at de har fått på plass ny redaktør - merker eg blir ordentleg nyfiken på tilsetjingsprosessen, trur ikkje det har vore kamp om plassane på Balder-kontoret på ein del år...

    Helsing ein gamal redaktør,
    Runar M.

    SvarSlett